In mijn (Wendy), nog uit te komen, boek ‘Mijn eerste euthanasie’; verhalen van (huis)artsen’ vertellen artsen wat ze doen of nodig hebben na het uitvoeren van een euthanasie. Elke arts heeft eigen rituelen. De een wil napraten. De ander drinkt een glas wijn. Sommigen eten met collega’s vier-het-leven-taart.

Internist-oncoloog en medisch specialist palliatieve zorg Sabine Netters (mede oprichter van Carend, samen met Sander de Hosson), heeft zo haar eigen wijze.

‘Als het klaar is ga ik meteen naar huis om te hardlopen. Ik heb mijn sportkleding van tevoren klaar gelegd. Ik loop in het bos. Het is een route van ongeveer zes kilometer. Ik denk dat ik de route drie keer loop. Dat helpt. Ik zie de euthanasie procedure en de aanloop er naartoe nog honderdduizend keer voorbij komen. Alles komt voorbij. Hoe naar het allemaal is. Het overkomt die vrouw allemaal maar. De oneerlijkheid dat haar dit overkomt. De hele geschiedenis komt terug.
Dat hardlopen houd ik er nog altijd in. Of het nu avond is. Of midden in de winter. En dan twee uur in bad.’

Ben jij arts en wil jij graag meewerken aan het boek ‘Mijn eerste euthanasie; verhalen van (huis)artsen’? Ik luister graag naar je verhaal. Je kunt contact opnemen via wendy@luistertuin.nl. Zie verdere contactgegevens via de contactpagina.

#euthanasie #werkwijze #hardlopen #rituelen #carend #luistertuin #eigenwijze #verhalen #persoonlijk #huisarts