Wijsheid begint met verwondering – Socrates

Denktuin

Denkgesprekken

Wanneer je iets (werk, huis) of iemand (geliefde, ouder, kind, collega) verliest, hiervan afscheid neemt en het rouwen aanvangt, verandert je leven. Wanneer je in staat bent op goede wijze afscheid te nemen, kom je tot (meer) autonomie in het omgaan met verlies en je denken hierover. Als je verlies, afscheid en rouw er mag zijn, dan kan dit helpen je levensverhaal opnieuw en verder in te richten.

Denktuin nodigt je uit om al jouw denken over verlies, afscheid en rouw vanuit nieuwsgierigheid en verwondering te onderzoeken. Een verlies, of een afscheid kan je denken behoorlijk op zijn kop zetten, verwarring scheppen, chaos brengen. Denktuin biedt je, via denkgesprekken, een plek waarbij jouw denken over afscheid, verlies en rouw bevraagd wordt.

En wat levert dat jou dan op? Nieuwe vragen. Fris denken. Openheid en ruimte. Speelse gedachten. Confronterende breinbrekers. Wat orde in je denken. En wijsheid!

Alle vragen zijn welkom. Waarom ben ik vaak boos? Wie ben ik zonder moeder? Wat is mijn rouw? Kan verdriet op zijn? Heeft rouw een kleur? Win je iets met verlies?
Denktuin
is ook een broedplaats voor andere levensvragen. Alle ethische vragen, lichtvoetige onderwerpen, morele kwesties, studieperikelen, werkissues, thema’s rondom seksualiteit, opvoedingsvraagstukken en datgene wat jou bezighoudt zijn welkom. Ook (misschien wel juist) de vragen die je moeilijk vindt en eigenlijk niet durft te stellen.

Luistervinkjes

Binnen onze Denktuin bieden we Luistervinkjes. Dit zijn korte (online)gesprekken (20 minuten). Jij geeft aan waarover je wilt praten. Met welke gedachte je worstelt. Of waar je over na wilt denken. De Luistervinkjes zijn een kleinere variant van de Denkgesprekken. Kleine gesprekken waarin je groot mag denken. En er frisse gedachten kunnen ontstaan. Nieuw denken. En brengt dat lichtheid, ruimte en groei.

Kinderen
De kindervariant, de Luistervinkjes-4Kids zijn geschikt voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Op speelse wijze kijken we samen naar onderwerpen die een kind bezig houden. Die je misschien dwars zitten of die je niet begrijpt? ‘Ik ga verhuizen; hoe maak ik nieuwe vrienden’? ‘Kan ik stoppen met verdrietig zijn?’. ‘Mag ik boos zijn op mijn dode broertje?’. We onderzoeken vragen, gedachten en ideeën. Dat doen we door vragen te stellen, vragen te verzinnen, creatief bezig te zijn en door inspirerende filosofische speelkaarten.

Een Luistervinkje-4Kids duurt 30 minuten, waarin we steeds 1 onderwerp/vraag op tafel leggen. Aan het einde van de sessie zijn er nieuwe gedachten, frisse ideeën en misschien zelfs een nieuwe vraag.

Kosten

Denkgesprekken
Ben je nieuwsgierig of een Denkgesprek in onze Denktuin iets voor jou is? Een gesprek ter kennismaking (30 minuten) is gratis. We onderzoeken dan jouw vraag/onderwerp en of onze werkwijze je aanspreekt en passend is.

Denkgesprek los – 50 minuten – € 110,00
• Reeks van 5 gesprekken – € 525,00
• Reeks van 10 gesprekken – € 995,00

 

Luistervinkjes
Je kunt ook een reeks luistervinkjes kopen; een serie van vijf luistervinkjes én een zesde om weg te geven aan iemand die je een (online) luistervinkje toewenst.

Luistervinkje los 20 minuten – € 25,00
• Luistervinkje Reeks van 5 stuks – € 125,00
(+ 1 gratis online luistervinkje om weg te geven!)
Luistervinkje-4Kids los – 30 minuten – € 30,00 (4 t/m 12 jaar)
Luistervinkje-4Kids Reeks van 5 stuks – € 140,00

a

Alle bedragen zijn in Euro’s en inclusief 21% btw. Bij annulering binnen 48 uur van tevoren wordt 50% in rekening gebracht, bij annulering binnen 24 uur wordt de gehele sessie berekend. Vormen de kosten een probleem? Geef dit aan bij het kennismakingsgesprek. We streven ernaar dat we toegankelijk willen zijn voor iedereen die zijn denken wil onderzoeken. Geld mag hierin geen belemmerende factor zijn. Dikwijls kunnen we hier passende afspraken over maken.

Zowel de Denkgesprekken als de Luistervinkjes kunnen online plaatsvinden. Bij de Denkgesprekken geven we de voorkeur voor ‘live’ ontmoetingen. We zien je graag!